Parkeringsskiva

Tavlan anger att tiden när parkering påbörjas skall anges med en parkeringsskiva eller någon annan anordning. Om du parkerar innan tidsbegränsningen börjar så ställer du in klockslaget för tidsbegränsningens början.

Parkeringsskivan placeras väl synligt innanför framrutan. De officiella bestämmelser för användandet av en parkeringsskiva finns på varje parkeringsskivans baksida

(kortform: p-skiva)

T17. Parkeringsskiva

6 thoughts on “Parkeringsskiva

 1. Hej!
  Den 20 april, besökte jag min mamma på äldreboendet i Stora Sköndal.
  De har en gästparkering där jag stått utan att få någon P-bot, många gånger, då jag inte uppfattat den pyttelilla hänvisningen
  om att man måste sätta upp en P-skiva, ingen P-bot trots att jag stått mer än 12 timmar.
  Nu var gästparkeringen full, så jag ställde mig på en parkering, där det stod att man fick stå i 6 timmar, samma skylt, med den pyttelilla hänvisningen.
  Eftersom ingen nämnt eller någon separat skylt talar om att man ska använda P-skiva, så lämnade jag bilen med P-skivan liggande i dörrfacket. Döm om min förvåning då jag fick en p-bot på 550:-.
  Hur många har inte missat detta och känner sig lurade.
  Är det verkligen meningen att man ska missa P-skive informationen, så parkeringsbolaget tjänar en massa pengar på dålig information. INTE JUSTE OCH MYCKET SYNISKT!
  I Sköndals Centrum, finns en tydlig textad skylt, som talar om att man ska använda P-skiva?
  Varför inte då på äldreboendet?
  Hur kan en sådan liten markering vara tillåten, ofattbart?
  Gör om och gör rätt, vi kunder måste kunna känna oss trygga och förstådda, inte bara parkeringsbolagen som ska ha rättigheter.

  Vänliga hälsningar

  Lotta Neckman

 2. Instämmer helt Lotta. Råkade ut för samma sak när jag parkerade i Vårsta Centrum söder om Tumba. Jag har parkerat där många ggr tidigare och sett P-skyltarna där det står att man får parkera max 2 timmar, men aldrig sett någon skylt om att P-skiva krävdes.
  Sist jag parkerade där fick jag P-böter för att jag inte använt P-skivan. Till saken hör att jag har flera P-skivor i bilen.

  Efter att jag fått P-boten tittade jag närmare på skylten igen och såg den lilla infällda symbolen när jag granskade skylten närmare.
  Jag hade aldrig stött på denna P-skive-skyltning tidigare, den var helt ny för mig.

  Jag tycker att denna skyltning är otydlig, det är svårt att se symbolen på lite avstånd, i mitt fall visste jag inte ens om dess existens så varför titta närmare då?

  Känner mig som du, helt grundlurad på bötesbeloppet!

  Jag tycker skyltningen bör göras om, P-skivesymbolen måste synas tydligt, dvs vara större och bör sitta på en separat skylt under P-skylten.

  Mats Hedin

  1. Tack för att du håller med men tyvärr krävs det fler än två för att det ska bli någon förändring.

 3. Hej. Samma sak här. Besökte Värmdö köpcentrum och ser skylt med 3 timmar fri parkering, perfekt tänkte jag då mina ärenden inte skulle ta mer än 1 timme. Bot på rutan när jag kommer tillbaka, va?! Den mikroskopiskt lilla info om att P-skiva krävs ser jag först när en annan bilist pekar ut den, va e detta för idiotiskt påhitt? Det får väl sitta en större skylt med tydlig info att P-skivan krävs!

 4. Idag råkade jag ut för samma sak i Öregrund.Fick stå 2 Tim. Stod en timma och 40 min. Uppmärksammade inte den lilla infällda symbolen om p skiva. Hade ju en sån i dörren. Har fatiskt aldrig sett symbolen förut. 600 kr extra för två glassar. Det blev 675:-.

  1. Råkade ut för samma sak vid en parkering jag stått många gånger utan p bot. Uppmärksammade inte det lilla ynkliga tillägget på informationen om 2 tim gratis parkering. Borde inte Trafiksäkerhetsverket informera bättre om nya tillåtna skyltar? Eller är den inte tillåten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *